Verificări în școli

     Pentru limitarea și prevenirea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și gripă, prefectul județului Olt a solicitat în cursul zilei de astăzi, 29.01.2019, tuturor factorilor implicați luarea măsurilor necesare.

     Astfel, până la revenirea elevilor din vacanță (11 februarie 2019), directorii unităților de învățământ, cu spijinul Direcției de Sănătate Publică Olt, Inspectoratului Școlar Județean Olt și primarilor unităților administrativ-teritoriale, vor derula acțiuni pentru începerea cursurilor școlare în condiții de siguranță, printre care:

     –    dezinsecția și dezinfecția tuturor încăperilor din unitățile de învățământ (săli de clasă, grupuri sanitare, holuri etc.), a mobilierului școlar, a balustradelor, a obiectelor din laboratoare etc.;

     –    asigurarea condițiilor de igienă necesare pentru grupurile sanitare, chiuvete sau bazine de apă pentru spălatul mâinilor, săpun, mijloace de ștergere a mâinilor (prosoape sau șervete de unică folosință sau prin folosirea unui aparat de uscare a mâinilor) etc.

     Pentru a se asigura că toate măsurile au fost luate și sunt întrunite toate condițiile necesare desfășurării actului de învățământ în condiții de siguranță, prefectul județului Olt va dispune, prin ordin, verificarea în teren de către mai multe comisii mixte.

     Activitatea comisiilor se va desfășura în perioada 7 – 8 februarie 2019, în toate unitățile de învățământ din județul Olt, inclusiv în creșe, cantine școlare și cămine pentru elevi. Din cadrul comsiilor vor face parte reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Olt, Consiliului Județean Olt, Direcției de Sănătate Publică Olt și Inspectoratului Școlar Județean Olt.

     Pe lângă măsurile mai sus enumerate, comisiile vor verifica dacă unitățile de învățământ au asigurată, în continuare, căldura și dacă stocul de combustibil este suficient. De asemenea, se va verifica și realizarea accesului în siguranță în unitățile de învățământ – curățare de zăpadă, gheață, țurțuri etc.