Comunicatul de presa referitor la HCJSU nr.23/08.03.2022

  Luni, 7 martie a.c, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat Hotărârea nr. 23/07.03.2022 cu privire la stabilirea spațiilor de cazare puse la dispoziție la nivelul județului Olt, pentru cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina.

Astfel, la nivelul județului Olt sunt disponibile 163 de locuri dispuse în 4 spații de cazare puse la dispoziție de către autoritățile locale și aproximativ 250 de locuri în spații de cazare puse la dispoziție de către 20 de agenți economici, menționând, totodată, că numărul de locuri disponibile poate fi majorat în funcție de solicitări. În acest scop, în județul nostru și-au arătat deja solidaritatea 32 de persoane care s-au oferit să sprijine refugiații cu spații de cazare, iar alte 3 persoane oferă sprijin cu produse alimentare.

Alocarea acestor spații de cazare se va realiza prin intermediul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Olt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Reamintim cetățenilor care doresc să ofere un sprijin că a fost înființată în acest scop linia telefonică cu numărul 0756087574, care funcționează 24 din 24 de ore, sau că se pot înscrie pe platforma lansată de Guvernul României ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, completând link-ul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyirIDJ2dD-SMm8wPLRxLTdagDQoCxVY-QBn1uE2t7GUZnjQ/viewform, unde sunt centralizate ofertele de ajutor pentru refugiații din Ucraina sub forma spațiilor de cazare, bunurilor materiale, produselor alimentare, serviciilor sau facilităților de transport.